Hos Wanthanas vil vi gerne fortælle dig om de ingredienser vi benytter os af i madlavningen. Ofte bruger vi nemlig råvarer, der har andre egenskaber end lige smagen – fordi vi vil dig det bedste.

Galanga tilhører ingefærfamilien. Den har mange af de samme egenskaber som ingefær, men smager en smule mere parfumeret og kraftig. Galanga bruges både i mad og medicin og hjælper blandt andet mod dårlig mave, kvalme og hikke. Roden er desuden blevet brugt i over 1.000 år i Asien som et afrodisiakum.

På Thailandsk hedder Galanga “Kha”, Så retter hvor “kha” indgår i navnet indeholder altid Galanga.

Galanga bruger vi hos Wanthanas i retterne Grøn Karry, Rød Karry, Panang Karry, samt i supperne Tom Kha og Tom Yum.

Når vi bruger roden i vores hjemmelavede karrypasta, så er den revet og en del af rigtig mange andre sunde krydderier. Når den bruges i supperne så koges den i små afskårne flager.