Pandanblade kommer fra planten med det ordrette latinske navn Pandanus Amaryllifolius. Den vokser kun i Sydøst Asien og nogle enkelte steder i Australien. Planten består af lange smalle, nærmest skarpe blade, der udspringer fra roden.
Plantens blade bliver brugt i maden i mange Asiatiske lande, herunder også Thailand. De har en let smag af blomster og nødder og bruges oftest i kombination med andre krydderurter.
Bladene indeholder bl.a. af æteriske olier, tanniner, glycosider og alkaloider og som så mange andre ingredienser i Thailands mad har pandanbladene ikke kun en smagseffekt – de har også nytte. I Asiatisk naturmedicin bruges bladene til heling af sår, mod smerter og hovedpine, gigt m.m. De bruges også til at tygge for at modvirke ømme gummer.
Hos Wanthana’s bruger vi pandanblade i vores forårsruller og wantons. Hvis du har smagt vores hjemmebrygget te, så er den også brygget på bl.a. pandanblade.